De expert in

SAUNABOUW 

WIJ BOUWEN UW SAUNA EN STOOMBAD

GEZONDE BEHANDELINGEN MET INFRAROOD

De zon is de bron van alle leven op aarde.  Wat wij als ‘warmte’ aanvoelen, is eigenlijk het infrarode deel van het zonlicht. 

Infrarood licht heeft als eigenschap een voorwerp onmiddellijk op te warmen zonder de tussenliggende luchtlaag mee op te warmen. 

Het is zoals bij een wandeling op een zonnige voorjaarsdag bij 10°C.  In de zon voelt u een weldoende warmte, maar eens de zon achter

de wolken verdwijnt voelt u de koude lucht, omdat de verwarmende infrarood-energie van de zon u niet meer kan bereiken.


Voor infraroodcabines bent u bij BaVo Saunabouw ook aan het juiste adres.


IR-A, IR-B en IR-C?


 • IR-A .......  ofwel korte golf straling heeft een indringdiepte van max. 5mm in de huid.
  Hierdoor bereikt het een groter medium en kan het lichaam beter en comfortabeler opwarmen.
 • IR-B .......   wordt vrijwel in zijn geheel geabsorbeerd door de opper/lederhuid.
  Hierdoor worden de zenuwen in de huid geactiveerd die aangegeven of het te warm wordt.
 • IR-C .......   ofwel lange golf straling wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door het opperhuid.
  Het grote verschil is dat een deel verloren gaat aan de omgeving (lucht verwarming door een heet element in de ruimte).Alleen het beste is goed voor u!

Vitae lampen

Niet voor niets kiezen wij voor de warmtelampen van Dr. Ficher om te integreren in de op maat gemaakte infraroodcabines. 

De Dr. Fischer Vitae lampen geven een compleet infrarood spectrum vergelijkbaar met de zon. 

Er is gezocht naar de perfecte combinatie tussen de korte golven 'IR-A', de middellange golven 'IR-B' en de lange golven 'IR-C'.


Hierdoor is er een optimale balans tussen de 2 belangrijkste voordelen:

 • .......  de indringdiepte in de huid door een vergelijkbare hoeveelheid IR-A t.o.v de zon
 • .......  veiligheid door een significant hogere hoeveelheid IR-B (5x) t.o.v de zon. Dit ter voorkoming van oververhittingDankzij de unieke warmte die tot de spieren doordringt ontstaat er een snelle respons en efficiënte opname door de huid, deze krijgt binnen een paar minuten een ontspannend verwarmingseffect. Dit effect bereikt u niet met alle warmtelampen.

(De meeste warmtelampen zijn middellange- en langgolvige stralers).  Bij een temperatuur van 50°C kunt u genieten van een ontspannende,

huidverzorgende warmte in een zeer aangename omgeving.


De Vitae lampen zijn full spectrum stralers. Ze zenden een gedeelte kortegolf straling, middengolf infrarood en langegolf straling uit. Dat maakt ze de meest doeltreffende warmtestralers. Over de schadelijkheid van

de kortegolf straling, IR-A, zijn er uiteenlopende opvattingen. IR-A op zich wordt voornamelijk gebruikt voor lokale behandelingen van spieraandoeningen, aangezien deze straling in de huid doordringt. De Vitae lampen bieden echter de perfecte combinatie aan tussen de drie verschillende typen. De korte golf is dus slechts voor een (klein) percentage aanwezig in de uitgezonden straling. De voordelen van dit soort straling blijven echter wel behouden; onze cabine hoeft vooraf niet opgewarmd te worden en de warmte bereikt rechtstreeks het lichaam. Uitsluitend lange golf stralen verwarmen namelijk enkel de lucht.


De combinatie van de drie typen is dus belangrijk. IR-B dringt door tot de opperhuid en activeert zo de zenuwen die zullen aangeven of het te warm wordt. Het aandeel van de kortegolf stralen is op veilige wijze onderhuids de watermoleculen doen bewegen, waardoor er warmte ontstaat. De warmte dringt dieper door de huid en het lichaam warmt sneller op. Dit wordt dieptewarmte genoemd en komt enkel voor bij infraroodsauna’s met een IR-A aandeel. De cellen worden geactiveerd en bevorderen de bloedcirculatie en spierontspanning. Enkel met de full spectrum Vitae lampen verkrijgen we deze resultaten.


Armaturen 

De armaturen van onze warmtelampen zijn zodanig aangepast dat we het stralenspectrum aanzienlijk vergroot hebben. Door het spiegeloppervlak van de draagconstructie achter de lamp te verbreden wordt een grotere  afspiegeling van de stralen gecreëerd. De armaturen zijn voorzien van een thermische beveiliging om oververhitting te voorkomen. Deze omkasting is zowel brandwerend als ventilerend. Voor de warmtelampen kan glas ter vervanging van een metalen rooster geplaatst worden met rondom een speling van enkele mm die verluchting biedt. De techniek blijft verborgen. Op die manier kunnen de lampen beter ingewerkt worden in de sauna zonder warmte te verliezen. Bovendien is het mogelijk het glas voor de lamp een schijnbaar uiterlijk van hout te geven, waardoor het geheel mooi oogt.


Dimmers 

Vaak wordt gezegd dat slechts vijftien minuten blootstelling aan korte stralers volstaat, doch door gebruik te maken van dimmers waarmee men de intensiteit van de warmtestralers kan verminderen, kan men gerust de sessies langer maken. De dimmers zijn bovendien binnen handbereik geplaatst en het vermogen van een welbepaalde straler is makkelijk af te stellen.


Warmte werkt genezend

Bij reuma, jicht, rugklachten, spierpijnen... bij verkoudheden enzovoort. Warmte verhoogt de lichaamstemperatuur,

activeert de witte bloedcellen in het lichaam, en maakt het zo resistenter tegen allerlei ziektes en kwaaltjes.


De voordelen van infrarood

Verhalen over mogelijke oogschade door toedoen van infrarood in de sauna zijn tot nu toe niet gestaafd met diepgaand onderzoek.

U kan gerust genieten van infrarood met de nodige voorzichtigheid door niet te blijven staren in de straler.


Infrarood als opwarming

Infrarood-dieptewarmte wordt door het lichaam geabsorbeerd, waardoor de bloedcirculatie toeneemt en de huid beter doorbloed wordt.

Hartfrequentie en stofwisseling nemen toe, met als effect een passieve fitnesstraining, die bij sommige sporten als opwarming

dient en waarmee sportkwetsuren voorkomen worden.


Infrarood & ontspanning

Infrarood-dieptewarmte dringt in het spierweefsel en maakt de spieren soepel en los.

De ideale manier dus om bij aangename temperatuur volledig relaxed te worden.


Infrarood & vermageren

De infrarood dieptewarmte dringt, zonder de huid te verhitten, door de bovenste huidlaag. Bloedvaten in het onderliggende

vetweefsel nemen deze dieptewarmte op, worden wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel.

De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam.


Infrarood tegen cellulitis

Cellulitis betekent vet- en waterafzetting onder de huid. Door de infrarood-dieptewarmte worden deze vet- en waterafzettingen

afgebroken en afgevoerd. Het resultaat is een strakkere huid.


Infrarood als huidverzorging

Intensieve transpiratie reinigt de huid tot in de poriën. Schadelijke en giftige stoffen, zoals zware metalen, nikkel, lood en cadmium worden verwijderd,

terwijl voedingsstoffen, die het verouderingsproces van de huid tegengaan, door de huid worden opgenomen.


Infrarood & gewrichtsklachten

Het lichaam reageert op warmte door een hogere bloedcirculatie, met als gevolg een betere werking van de cellen in het lichaam, een betere doorbloeding van de lichaamsdelen en een verzachting van spierpijnen, gewrichtsklachten en arthritis.Ook de infraroodcabine volledig op maat

Bij het creëren van uw droom-infraroodcabine wordt rekening gehouden met al uw wensen. 

Van de afmetingen, tot het indelen van de lampen, alles wordt samen met u beslist.  


Naast een infraroodcabine op zich is deze in combinatie met een gewone sauna ook mogelijk te plaatsen. 

Vraag ons meer informatie

Heeft u nog vragen over de behandelingen met infrarood die BaVo Saunabouw kan installeren?  

Contacteer ons dan snel en wij helpen u verder.


CONTACTEER ONS

Bavo Saunabouw
Weststraat 68 

9950 Waarschoot
België

Gsm: +32 (0) 475 30 59 99
Gsm: +32 (0) 473 28 17 33

Email : info@bavosaunabouw.be
BTW BE0472 395 344

Copyright © All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren