Infrarood

infrarood De zon is de bron van alle leven op aarde. Wat wij als ‘warmte’ aanvoelen, is eigenlijk het infrarode deel van het zonlicht. Infrarood licht heeft als eigenschap een voorwerp onmiddellijk op te warmen zonder de tussenliggende luchtlaag mee op te warmen.

Het is zoals bij een wandeling op een zonnige voorjaarsdag bij 10°C.
In de zon voel je een weldoende warmte, maar eens de zon achter de wolken verdwijnt voel je de koude lucht, omdat de verwarmende infrarood-energie van de zon je niet meer kan bereiken.

IR-A, IR-B en IR-C ?

IR-A ofwel korte golf straling heeft een indringdiepte van max. 5mm in de huid. Hierdoor bereikt het een groter medium en kan het lichaam beter en comfortabeler opwarmen.
IR-B wordt vrijwel in zijn geheel geabsorbeerd door de opper/lederhuid. Hierdoor worden de zenuwen in de huid geactiveerd die aangegeven of het te warm wordt.
IR-C ofwel lange golf straling wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door het opperhuid. Het grote verschil is dat een deel verloren gaat aan de omgeving (lucht verwarming door een heet element in de ruimte).

Alleen het beste is goed voor u

Niet voor niets kiest BaVo Saunabouw voor de warmtelampen van Dr. Ficher om te integreren in de op maat gemaakte infraroodcabines.
De Dr. Fischer Vitae lampen geven een compleet infrarood spectrum vergelijkbaar met de zon. Er is gezocht naar de perfecte combinatie tussen de korte golven 'IR-A', de middellange golven 'IR-B' en de lange golven 'IR-C'.
Hierdoor is er een optimale balans tussen de 2 belangrijkste voordelen :
  • de indringdiepte in de huid door een vergelijkbare hoeveelheid IR-A t.o.v de zon
  • veiligheid door een significant hogere hoeveelheid IR-B (5x) t.o.v de zon. Dit ter voorkoming van oververhitting
Dankzij de unieke warmte die tot de spieren doordringt ontstaat er een snelle respons en efficiŽnte opname door de huid, deze krijgt binnen een paar minuten een ontspannend verwarmingseffect.

Dit effect bereik je niet met alle warmtelampen. (De meeste warmtelampen zijn middellange- en langgolvige stralers). Bij een temperatuur van 50°C kunt u genieten van een ontspannende, huidverzorgende warmte in een zeer aangename omgeving.


Warmte werkt genezend

huid
Bij reuma, jicht, rugklachten, spierpijnen... bij verkoudheden enzovoort. Warmte verhoogt de lichaamstemperatuur, activeert de witte bloedcellen in het lichaam, en maakt het zo resistenter tegen allerlei ziektes en kwaaltjes.
De voordelen van infrarood

Infrarood als opwarming
Infrarood-dieptewarmte wordt door het lichaam geabsorbeerd, waardoor de bloedcirculatie toeneemt en de huid beter doorbloed wordt.
Hartfrequentie en stofwisseling nemen toe, met als effect een passieve fitnesstraining, die bij sommige sporten als opwarming dient en waarmee sportkwetsuren voorkomen worden.

Infrarood & ontspanning
Infrarood-dieptewarmte dringt in het spierweefsel en maakt de spieren soepel en los.
De ideale manier dus om bij aangename temperatuur volledig relaxed te worden.

Infrarood & vermageren
De infrarood dieptewarmte dringt, zonder de huid te verhitten, door de bovenste huidlaag. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen deze dieptewarmte op, worden wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam.

Infrarood tegen cellulitis
Cellulitis betekent vet- en waterafzetting onder de huid.
Door de infrarood-dieptewarmte worden deze vet- en waterafzettingen afgebroken en afgevoerd. Het resultaat is een strakkere huid.

Infrarood als huidverzorging
Intensieve transpiratie reinigt de huid tot in de poriën.
Schadelijke en giftige stoffen, zoals zware metalen, nikkel, lood en cadmium worden verwijderd, terwijl voedingsstoffen, die het verouderingsproces van de huid tegengaan, door de huid worden opgenomen.

Infrarood & gewrichtsklachten
Het lichaam reageert op warmte door een hogere bloedcirculatie, met als gevolg een betere werking van de cellen in het lichaam, een betere doorbloeding van de lichaamsdelen en een verzachting van spierpijnen, gewrichtsklachten en arthritis.