Accessoires

Voor specifieke vragen kan u steeds rechtstreeks bij ons terecht.

Blumenberg
Blumenberg, een gerenommeerde fabrikant van massief houten sauna toebehoren maakt het saunabaden nog aangenamer en completer.
Uiterst geschikt voor veelvuldig gebruik in zowel professionele saunacentra als bij uw privé sauna thuis. Desgewenst ook leverbaar met een speciale UV-bestendige binnen- en buitenwandafwerking voor gebruik bij buitensauna's.

Kenmerken van deze hoogwaardige Blumenberg produkten:
  • Handgemaakte produkten
  • Waterdicht verlijmd
  • Zuiver rond geschaafd en geslepen
  • Huidvriendelijke oppervlakafwerking
  • Hygiënische afwerklaag
  • 100% waterdicht

Een greep uit het assortiment
Sauna emmers
Om de gewenste luchtvochtigheid in de sauna te creëren wordt water op de hete saunastenen opgegoten met de saunalepel.
Aan het water in de sauna emmer kan desgewenst worden met een opgietconcentraat als eucalyptus, lavendel, mint, dennen etc.
Door verhoging van de luchtvochtigheid wordt de warmtegeleiding van de lucht in de sauna naar de huid verhoogd, dit dient dus gedoseerd plaats te vinden.

Voetenbaden
Het voorbereiden op elk saunabad begint met een opwarming.
Hiervoor wordt een warm voetenbad gebruikt om het lichaam via de voeten op te warmen en de bloedvaten te laten verwijden.

Stortdouches
Een korte maar grote temperatuurswisseling, na het saunabad van warm naar koud is zeer goed om een natuurlijke weerstand op te bouwen.
Dit kan met een dompelbad, stortdouche of een hoog opgehangen emmer gevuld met koud water. Bij een stortdouche met een emmer wordt de inhoud over het lichaam gegoten, het koude water koelt de huid oppervlakkig af, en geeft een aangenaam effect. Daarna langzaam verder afkoelen met de voetenbak.

Dompelbaden
Een korte maar grote temperatuurswisseling, na het saunabad van warm naar koud is zeer goed om een natuurlijke weerstand op te bouwen.
Dit kan met een dompelbad, stortdouche of een hoog opgehangen emmer gevuld met koud water. Met een dompelbad wordt het lichaam kortstondig geheel onder gedompeld, en koelt het koude water de huid oppervlakkig af, en geeft een aangenaam effect. Daarna langzaam verder afkoelen met een lauw-warm voetenbad.

Koop een accesoire !
In onze webshop vind je allerlei accesoires en andere materiaal om zelf je sauna te bouwen.